Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling doelen

Om goed te kunnen functioneren op je werk en prettig om te kunnen gaan met je collega’s, kan een bedrijfspsycholoog of coach je helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je meer inzicht  in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, leer je hoe collega’s jou zien, hoe je bepaalde werksituaties aan kunt pakken, en hoe je om kunt gaan met feedback. Zo word je effectiever in je werk en heb je er meer plezier in. Ook je werkgever profiteert hier dus van.

Hoe kan ik me persoonlijk ontwikkelen?

Er zijn veel gebieden waar je aan kunt werken wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Samen met de bedrijfspsycholoog of coach kijk je waar je aan wilt of moet werken. Dit doen jullie aan de hand van gesprekken, oefeningen of rollenspelen. Enkele voorbeelden voor persoonlijke ontwikkeling:

persoonlijke ontwikkeling

  • Persoonlijke presentatie en uitstraling
  • Leidinggeven
  • Feedback geven en ontvangen
  • Assertief optreden
  • Omgaan met conflicten
  • Omgaan met stress en werkdruk
  • Balans tussen werk en privé
Persoonlijke presentatie en uitstraling

persoonlijke ontwikkeling uitstraling

Je uitstraling bepaalt mede hoe collega’s op je reageren. Als je een kwetsbare uitstraling hebt, heb je kans dat je collega’s over je heen lopen. Als je een norse uitstraling hebt durven collega’s misschien niet naar je toe te komen om te vragen hoe je weekend was. Als je een makkelijke omgang met collega’s wilt, is het handig om te weten hoe je op anderen overkomt. En als je dit weet kun je dit als het nodig is aanpassen. Ook je kledingstijl en -kleuren beïnvloeden je uitstraling. Zodra je hier inzicht in hebt, zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit en de samenwerking met je collega’s makkelijker wordt. Je kunt beter en op een nette manier aangeven wat je wilt en bedoelt, en je weet ook beter welke reactie je het beste kunt geven in bepaalde situaties.

Leidinggeven

Als je leiding geeft aan een afdeling of bedrijf wordt er veel van je gevraagd. Welke doelen wil je halen? Met wie en met hoeveel personen moet je die doelen halen? Wat is de deadline van die doelen? Deze aspecten bepalen hoe je je gedraagt als leider. Als je wilt dat jij en je werknemers optimaal presteren in het bedrijf, is het goed om te weten welke gedragspatronen en communicatiestijl je hebt, zodat je je werknemers positief kunt beïnvloeden. Wijs je je werknemers vooral op hun fouten? Of geef je ze weleens een compliment? Gaan jullie na werktijd weleens wat drinken op kosten van de baas? De bedrijfspsycholoog of coach helpt je inzicht te krijgen in je gedragspatronen, communicatiestijl, manier van leidinggeven, en hoe je dit kunt verbeteren.

persoonlijke ontwikkeling leidinggeven

Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen kan moeilijk zijn. Mensen worden veelal geleid door emoties, die vaak (ongewild) loskomen bij deze situaties. Ben je daarom bang om feedback te geven, en geef uiteindelijk geen duidelijke feedback? Heb je moeite professioneel te blijven en word je aanvallend of emotioneel? Of vat je feedback persoonlijk op en raak je gedemotiveerd? Vraag dan een bedrijfspsycholoog of coach om hulp. Je leert inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom je op een bepaalde manier reageert. En je leert hoe je overkomt op anderen. Je kunt je houding positief veranderen, zodat je effectief feedback kunt geven en ontvangen. Emoties of onderliggende frustraties leer je uitspreken op een respectvolle en constructieve manier. Zo werkt iedereen prettiger.

Assertief optreden

assertiviteit persoonlijke ontwikkeling

Laat je je makkelijk leiden door wat een ander wil en vergeet je daarbij jezelf? Merk je dat je geïrriteerd raakt omdat die collega jou zijn werkzaamheden laat doen, maar durf je dit niet te zeggen? Dan is het tijd om met een bedrijfspsycholoog of coach te gaan praten om je assertiviteit te verbeteren. Jouw wensen en belangen zijn net zo belangrijk als die van je collega. Dat mag je ook duidelijk aangeven, op een respectvolle manier. Zo kunnen jij en je collega elkaar tegemoet komen en komen jullie er samen uit. Dit werkt prettiger voor iedereen, aan duidelijkheid heb je immers meer dan aan opgebouwde irritaties.

De bedrijfspsycholoog of coach geeft je inzicht in je grenzen, waarom anderen daar overheen gaan, en hoe jij die grenzen op een prettige manier kunt bewaken. Jouw mening doet er immers ook toe en die mag je geven, maar wel op een constructieve en opbouwende manier. Dit zal je zelfvertrouwen vergroten waardoor je effectiever werkt. 

Omgaan met conflicten

Mensen verschillen van elkaar, en op je werk hebben verschillende afdelingen verschillende belangen. Dit kan makkelijk leiden tot conflicten. Zeker als de situatie al een tijdje voortduurt kunnen de emoties hoog oplopen en kan de bom barsten. Het gevolg kan zijn dat je niet meer met andere afdelingen wilt samenwerken, of andersom. De bedrijfspsycholoog of coach kan je helpen lastige situaties op de werkvloer te herkennen, de oorzaak ervan te ontdekken en hierop in te spelen. Hij leert je vaardigheden zodat je kunt reageren op oplopende emoties, en kunt onderhandelen om tot een oplossing te komen, zonder dat de verschillende belangen uit het oog worden verloren.

Omgaan met stress en werkdruk

Heb je de laatste tijd het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Word je onrustig als je denkt aan wat je allemaal nog moet doen? Kun je je werk als je thuis bent niet loslaten? Voorkom een burn-out en zoek op tijd de juiste hulp. Zo leer je je valkuilen herkennen en waarom je nu precies onrustig wordt. Is de werkdruk echt te hoog of voel je je té verantwoordelijk? De bedrijfspsycholoog of coach leert je prioriteiten stellen en grenzen, zodat je weer ontspannen en met plezier naar je werk kunt. Wanneer je niet zeker weet of je tegen een burn-out aan zit, kun je hier een burn-out test doen.

stress burn-out

Balans tussen werk en privé

Werk jij hard, heel hard? En kom je laat thuis? Heb je het gevoel dat je niet aan de verwachtingen voldoet en doe je dus nog een stapje harder? Begint het thuisfront te protesteren? Je telefoon blijft ook maar rinkelen en oplichten. Als je het gevoel hebt dat de balans tussen werk en privé ongelijk is en je hebt er genoeg van, dan kan de bedrijfspsycholoog je helpen inzicht te krijgen in waarom je zo hard werkt. Wat drijft je? Heb je gewoonweg teveel werk, of is het ontwijkgedrag of plichtsgevoel? Wat kun je doen om de balans weer terug te krijgen? De bedrijfspsycholoog gaat met je in gesprek, doet ademhalingsoefeningen met en geeft je tips om weer rust en balans te krijgen tussen je werk en privé.

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Of heb je vragen over je persoonlijke ontwikkeling? Klik hier voor een bedrijfspsycholoog bij jou in de buurt.

 

Psycholoog.nl