Opleiding tot Gezondheidscoach

stichting-gezondheid-nederland-vitalitycheck-flyer-voorkant

Wil je mensen helpen met gezondheidsadviezen? Volg de eendaagse training tot gezondheidscoach bij  Stichting Gezondheid Nederland!

Bodyscan

Psychische klachten hebben vaak een relatie met lichamelijke klachten. Stichting Gezondheid Nederland biedt een geheel persoonlijke training (18 uur training & support) in het gebruik van een biometrie-apparaat, dat mensen in een paar minuten scant op 250 punten. Met dit bodyscan-apparaat krijg je heel snel inzicht in lichamelijke tekortkomingen, zoals vitaminen- en mineralentekorten, aanwezigheid van toxines, of slechtwerkende organen. Dit kan samenhangen met mentale klachten.

Dit bodyscan-apparaat kun je inzetten voor consumenten of bedrijven in het kader van een PMO (Preventief Medisch Onderzoek). De kosten van het apparaat (met 10 jaar garantie) zijn in de prijs inbegrepen. Stichting Gezondheid heeft een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder degenen bij wie een dergelijke scan uitgevoerd werd, nagenoeg 100% was zeer tevreden hierover.

De cursus is inclusief gratis scanapparaat!

Doelgroep

Huisartsen, bedrijfsartsen, psychologen, lifestyle coaches, diëtisten en personen die een vergelijkbare achtergrond hebben.

Het opleidingspakket
 1. Een training van een dag door een ervaren coach (één- op-één, op ons kantoor in Best). Je leert omgaan met het apparaat en vooral hoe je de rapportages het beste kunt presenteren. Tevens wordt de vitaliteitschecklist besproken en de psychologische vragen en testen. Idem de BMI, oog- en oortesten.
 2. De scan meet-apparatuur (10 jaar garantie).
 3. Het recht om klanten door te sturen naar https://stichtinggezondheid.nl/scan-uitslag/ waar tips op staan hoe ze verder kunnen. Hierdoor zijn je klanten verzekerd van een professioneel advies.
 4. Iedereen die je het eerste jaar scant (tot een maximum van 1000) krijgt een jaarabonnement op alle gezondheidstrainingen ter waarde van 199 euro. Je mag hier zelf een vergoeding voor vragen (dus extra inkomsten genereren)! Daarna kun je een extra pakket bestellen voor 20 euro per persoon.
 5. Support gedurende de eerste 10 scans. Hiermee doe je praktijkervaring op.
 6. Deelname aan Whatapp groep met andere coaches voor uitwisselen ervaringen. Deelname aan intervisies waar we kennis delen.
 7. Optioneel. Klantdoorverwijzingen van Stichting Gezondheid (zowel zakelijk als particulier). Hierover maken we aparte afspraken.
 8. Je krijgt een certificaat dat je voor bedrijven PMO’s (Preventieve Medische Onderzoeken) mag uitvoeren. Ieder bedrijf is wettelijk verplicht PMO’s aan te bieden, dus markt genoeg.
 9. PE-punten (in overleg).
 10. Het boek “Voeding en Psyche” van F. Buijse BSc en drs. Irene den Doop krijg je bij de training.
 11. Ondersteuning met teksten en video’s om je website aan te passen.
 12. De training “marketing en sales” om je te helpen klanten te werven. Dit pakket bestaat uit marketing en sales trainingen, zie Marketing en Sales Expert trainingen
stichting-gezondheid-nederland-vitalitycheck-flyer-achterkant
De training

Je krijgt een dag training. Dit is inclusief lunch, koffie & thee en gezonde smoothie!
De training wordt gedaan door universitair geschoolde personen met veel bedrijfservaring. De training is persoonlijk en niet in een groep.
De dagtraining bestaat uit:
– Gezondheidstesten
– Hoe voer je een intakegesprek?
– Hoe stel je de juiste psychologische vragen?
– De vitaliteitsvragenlijst
– Stichting Gezondheid en haar gezondheidstrainingen
– Lunch (salade)
– Uitleg over werking apparaat
– Analyse van de 41 gezondheidsrapportages
– Hoe maak ik een klantrapportage?
– Wat te doen wanneer je bij een klant psychische klachten, overgewicht of ernstige medische klachten constateert?
Je krijgt het scan-apparaat + support bij installeren. Bestelling van het biometrie-apparaat vindt plaats na betaling. Levertijd bedraagt ruim 2 weken;
Je krijgt 10 x maximaal een uur begeleiding bij de eerste klanten/klantrapportages;
Je krijgt een certificaat van Stichting Gezondheid dat je PMO’s mag uitvoeren.

Een scan uitvoeren bij een cliënt duurt circa 45 minuten. Het marktconform tarief is 150 euro.

Actie!

Alleen voor de komende 10 deelnemers! Een laptop cadeau. Hierop staat de programmatuur die nodig is voor de scans.

Heel bijzonder is dat je gedurende een jaar je klanten een gratis abonnement op alle gezondheidstrainingen van Stichting Gezondheid aan kunt bieden.

Vrijblijvend kennismaken

Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de opleiders en bekijk het scan-apparaat. Om hiervoor een afspraak te maken, bel met tel. 040-844 00 00 of 06-8181 37 88, of mail naar info@stichtinggezondheid.nl. De kosten voor de training zijn volledig fiscaal aftrekbaar. Stichting Gezondheid beschikt over een CRKBO registratie.

Heb je vragen? Op deze pagina staan de vragen met antwoorden die veel gesteld zijn.

Voor meer informatie over PMO’s:

Particulier: Gezondheidscheck particulier
Bedrijf: PMO werkgever

Psycholoog.nl