Gerard Dikschei

Gerard Dikschei

Psychologenpraktijk TalentMove

“Durf te bewegen om geluk te vinden”

Over Gerard Dikschei

Gerard Dikschei is Registerpsycholoog NIP Arbeid- & Organisatie en relatietherapeut EFT (Emotionally Focused Therapy). Als ervaringsdeskundige helpt hij cliënten met uiteenlopende psychische klachten en biedt hij bedrijven assessments en coachingstrajecten. Dit doet hij vanuit zijn eigen praktijk ‘TalentMove’ in Breda. TalentMove is een psychologisch adviesbureau/psychologenpraktijk gespecialiseerd in psychologische zorg, relatietherapie, assessments en loopbaancoaching. Gerard’s expertise ligt bij overspanning, burn-out, depressie en relatieproblemen. “Als psycholoog en relatietherapeut richt ik me primair op het geestelijk welzijn en het ontwikkelen van potentieel van mensen en hun relaties. Ik sta naast je en ondersteun je bij soms confronterende ontdekkingen. Dat doe ik op een professionele, persoonlijk betrokken manier.”

Psycholoog NIP registratie

Behandelingen:
ACT Therapie, Bedrijfspsycholoog, EFT Therapie, EMDR
Specialisaties:
ADHD, Angst, Autisme, Burn-out, Depressie, PTSS, Relatieproblemen, Rouw & Verlies, Stress, Verslaving
Registraties:
ABG, NIP, Registerpsycholoog A&O
Talen:
Engels, Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Gerard’s passie voor de psychologie begon tijdens zijn HBO opleiding Personeelsmanagement. De weg hiernaartoe was namelijk niet bepaald makkelijk. Het zat regelmatig tegen en het ontbrak hem soms aan mentale middelen om zich staande te houden. Hij vervolgde echter zijn weg, en zijn interesse leidde hem naar de studie Arbeid & Organisatie Psychologie. Dit vulde hij aan met klinische vakken en effectieve psychologische behandelmethodieken. Na zijn studie werkte hij eerst als vrijwilliger bij het Helen Dowling Instituut, en bood psychologische zorg bij kanker. “Een moeilijke, intensieve maar zeer waardevolle periode uit mijn leven.”

Gerard heeft daarna ruim 20 ervaring opgedaan in diverse HRM functies binnen (internationale) bedrijven en uiteenlopende branches. Vervolgens is hij zich gaan richten op cliënten in de eerste lijn met uiteenlopende psychische klachten. Tijdens dit werk groeide zijn interesse in wat mensen beweegt en gelukkig maakt. Hoewel altijd verbonden met het werk, talenten en de loopbaanontwikkeling van mensen, wilde hij graag dichterbij en tot de kern komen, namelijk een bijdrage leveren aan iemands geluk en ontwikkeling. In 2009 startte Gerard samen met collega’s TalentMove in Breda. De medewerkers zijn gedreven psychologen en gepassioneerd om effectieve psychologische instrumenten en behandelmethodieken in te zetten waar je echt iets aan hebt. Ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van een representatief assessment, gerichte coaching op de werkvloer, teamcoaching (Profile Dynamics®), intelligentie/IQ onderzoek, energy drivers, loopbaancoaching of psychologische begeleiding bij bijvoorbeeld overspanning of burn-out. Kijk hiervoor ook eens bij collega’s Mark Alves of Wendy Oostvogels.

Praktijkfoto's

Werkwijze

Gerard werkt op een coachende manier: hij gaat ervanuit dat je niet ‘geheeld’ hoeft te worden want je bent al ‘heel’, maar dat er bepaalde dingen in de weg zitten van je geluk, vrijheid of voldoening. Hij helpt je jouw eigen hulpbronnen te (her)vinden en je je diepere emotionele drijfveren te benoemen. Daarbij werkt hij onder andere met ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Naast één op één begeleiding geeft hij ook relatietherapie aan stellen en is hij basistherapeut in de methodiek van Emotionally Focused Therapy. Gerard helpt je in beweging te komen als je vastzit. En vooral: hij opent je voor jezelf, zodat je ziet wat jij kunt en snapt hoe je het kunt doen. Hij daagt je uit en provoceert je een beetje. Hij ziet vrij snel wat jij nog niet kunt zien. Het werk is emotioneel beladen, vaak intens, altijd positief en zonder uitzondering concreet, praktisch en direct. Je hebt werk te verzetten en Gerard helpt je daarbij. “Mijn manier van werken is vaak de reden dat cliënten succes boeken.”

Expertise & Behandelingen

Relatieproblemen (EFT Relatietherapie), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), EMDR, angstklachten, negatief zelfbeeld, somberheid en depressie, rouw- en verliesverwerking, stress en burn-out, traumaklachten, ADHD problematiek, autisme, verslaving.

Persoonlijk

Gerard is bevlogen in zijn vak. Ook buiten het werk speelt het een grote rol in zijn leven. Met bijscholing, cursussen en het lezen van vakbladen en -literatuur, besteedt hij er ook veel van zijn vrije tijd aan. Ook zijn eigen negatieve ervaringen en tegenslagen hebben hem uiteindelijk sterker en een doorleefde ervaringsdeskundige gemaakt. Iemand die jou begrijpt en wil helpen. Gerard sport graag, houdt van afzien en mentaal zijn grenzen verleggen. “Ver kunnen gaan, goed voor jezelf zorgen en met discipline verder komen dan je ooit van jezelf gedacht had. Eigenlijk doe ik dat in mijn werk ook voor anderen…”

Aanmelden: Geen wachttijden

Je kunt zonder verwijzing bij TalentMove terecht en er wordt binnen 48 uur een afspraak met je gepland. Afspraken zijn bij Talentmove ook mogelijk in de avonduren, buiten kantoortijd! Voor een vergoeding door je ziektekostenverzekering heb je echter een verwijzing nodig van je huisarts of bedrijfsarts. Aanmelden kan zowel telefonisch als per mail. Wanneer je de voicemail inspreekt, vermeld dan graag duidelijk je naam en telefoonnummer. Aanmelden kan ook via onderstaand contactformulier.

Tarief & Duur

Een afspraak duurt ongeveer 75 minuten en kost 95 euro. Buiten kantoor tijden zijn de kosten 105 euro. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neemt Gerard ongeveer 90 minuten de tijd en rekent hij 140 euro. Buiten kantoor tijden zijn de kosten 160 euro.

Vergoedingen

Psychologenpraktijk TalentMove heeft geen contracten met zorgverzekeraars, maar dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de zorg en behandeling. Je kunt vooraf of via de bankrekening betalen of per pin, en de factuur daarna zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Hoeveel en hoe vaak je zorgverzekeraar vergoedt, kun je vinden in je polis. Bij een aanvullende verzekering kan het zijn dat er een groter deel van de kosten wordt vergoed. In de meeste gevallen heeft de zorgverzekeraar een verwijsbrief van de huisarts nodig. Voor meer informatie, kun je het beste contact met hen opnemen. Gerard helpt je hier echter ook graag bij, en zoekt het snel voor je uit.

Afzeggen

Een afspraak verzetten kan altijd. Graag wel minimaal twee dagen van tevoren, dan kan Gerard nog een andere cliënt inplannen.

Adres

 • Psychologenpraktijk TalentMove
 • Graaf Hendrik 3 plein 29
 • 4819 CJ Breda
 • 030 272 9401

Openingstijden

 • Maandag09:00 – 21:00
 • Dinsdag09:00 – 21:00
 • Woensdag09:00 – 21:00
 • Donderdag09:00 – 21:00
 • Vrijdag09:00 – 21:00
 • Zaterdag-
 • Zondag-

Neem contact op met Gerard Dikschei

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl