Mark Alves

Mark Alves

Psychologenpraktijk TalentMove

Over Mark Alves

Neuropsycholoog Mark Alves is werkzaam bij TalentMove in Breda. TalentMove is een psychologisch adviesbureau/psychologenpraktijk gespecialiseerd in psychologische zorg, relatietherapie, assessments en loopbaancoaching. Mark’s expertise ligt bij assessments en psychologisch onderzoek (intelligentie, cognitief functioneren en AD(H)D). Daarnaast biedt hij hulp bij uiteenlopende psychische klachten, en werkt hij als relatietherapeut EFT. Cliënten waarderen zijn confronterende en directe aanpak. Hij daagt je uit, maar wel in een rustige en veilige omgeving. Het zetten van grote, soms moeilijke, stappen, wordt hierdoor juist makkelijker.“Soms is het nodig om iemand aan het werk te krijgen. Om dat ene zetje te geven, om een deur te openen of iemand een spiegel voor te houden. Ik help hier graag bij.”

NIP logo

Behandelingen:
ACT Therapie, Assessment, EFT Therapie, EMDR, Relatietherapie
Specialisaties:
ADHD, Angst, Autisme, Burn-out, Depressie, Neuropsychologie, PTSS, Rouw & Verlies, Stress, Verslaving
Registraties:
NIP
Talen:
Engels, Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Vanwege zijn interesse in zowel gedrag als in de biologie van dat gedrag, koos Mark voor de studie Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. “Gedrag en emoties worden steeds beïnvloedt door stofjes in je hersenen, maar het geldt ook andersom. Door gedrag te veranderen, kun je ook weer de samenstelling van wat er in je hersenen gebeurt veranderen. De studie Neuropsychologie richt zich op beide kanten”. Tijdens zijn studie ging zijn interesse ook uit naar onderzoek, maar ondanks dat, wilde hij liever zijn kennis in de praktijk gaan brengen en met mensen werken. Na zijn masters Neuropsychologie en een half jaar reizen door Australie, heeft hij bij Instituut Kempenhaeghe en Ziekenhuis Maastricht gedragstherapeutische behandelingen en psychologisch onderzoek uitgevoerd. Ook werkte hij in een verslavingskliniek in Tilburg, bij een eerste- en tweedelijnskliniek, en bij een kliniek gericht op werkgerelateerde vragen en problemen. Daarnaast doet hij onderzoek naar het effect van visolie op psychische stoornissen. “Ik doe dat werk met aandacht en met veel plezier, het vak gaat me aan het hart en ik vind het fijn om te kunnen helpen.” Als psycholoog bij TalentMove, heeft Mark zich gespecialiseerd in assessments en psychologisch onderzoek, en begeleidt hij cliënten met uiteenlopende psychische klachten. Hij werkt hierbij samen met Gerard Dikschei en Wendy Oostvogels.

Praktijkfoto's

Expertise & Specialisaties

ADHD problematiek; Autisme; Angst; Negatief zelfbeeld; Somberheid en depressie; Rouw- en verliesverwerking; Stress en burn-out; Traumaklachten; Verslaving; Relatieproblemen (EFT Relatietherapie); Assessment; Psychologisch Onderzoek (ADHD, IQ, Cognitief functioneren); EMDR, ACT en Provocatieve Coaching.

Persoonlijk

Naast zijn werk is Mark graag onder de mensen. Er is eigenlijk nooit een moment dat hij niet omringd is door familie of vrienden. Daarnaast houdt hij van reizen, sporten, films of een terrasje pakken.

Aanmelden: Geen wachttijden

Bij TalentMove kun je zonder verwijzing terecht en wordt er binnen 48 uur een afspraak met je gepland. Afspraken kunnen ook worden ingepland in de avonduren, buiten kantoortijd. Voor een vergoeding door je ziektekostenverzekering heb je wel een verwijzing nodig van je huisarts of bedrijfsarts. Aanmelden kan zowel telefonisch als per mail. Vermeld bij het inspreken van de voicemail graag duidelijk je naam en telefoonnummer, dan neemt Mark contact met je op. Je kunt je ook aan aanmelden via onderstaand contactformulier.

Tarief & Duur

Een individuele afspraak duurt ongeveer 75 minuten en kost 95 euro. Een afspraak buiten kantoortijd bedraagt 105 euro per gesprek. Relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, duurt ongeveer 90 minuten en kost 140 euro. Buiten kantoortijden zijn de kosten 160 euro per gesprek.

Vergoedingen

TalentMove heeft geen contracten met zorgverzekeraars. De kwaliteit van de zorg en behandeling is echter altijd gewaarborgd. Een afspraak kun je vooraf of via de bankrekening betalen. Ook kun je pinnen, en de factuur daarna zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Je vergoeding hangt af van de zorgverzekeraar en kun je vinden in je polis. In de meeste gevallen heeft de zorgverzekeraar een verwijsbrief van de huisarts nodig. Bij een aanvullende verzekering wordt er mogelijk een groter deel van de kosten vergoed. Neem voor meer informatie contact op met je verzekeraar. Mark kan je hierbij helpen.

Afzeggen

Het verzetten van een afspraak is mogelijk, maar wel graag minimaal twee dagen van tevoren. Op deze manier kan Mark nog een andere cliënt inplannen.

Adres

 • Psychologenpraktijk TalentMove
 • Graaf Hendrik 3 plein 29
 • 4819 CJ Breda
 • 030 272 9401

Openingstijden

 • Maandag09:00 – 21:00
 • Dinsdag09:00 – 21:00
 • Woensdag09:00 – 21:00
 • Donderdag09:00 – 21:00
 • Vrijdag09:00 – 21:00
 • Zaterdag-
 • Zondag-

Neem contact op met Mark Alves

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl