Bas van Ommeren

Bas van Ommeren

Ubiquist

“Menswaardig organiseren”

Over Bas van Ommeren

Arbeid en Organisatiepsycholoog Bas van Ommeren coacht mensen en organisaties in hun ontwikkeling en in het bereiken van een optimale manier van werken. Zijn praktijk ‘Ubiquist’ in Doorn biedt training, supervisie, en coaching aan ervaren leidinggevenden, coaches en consultants die streven naar productiviteit, menselijkheid en plezier. ‘Ubiquist’ staat dan ook voor ‘thuisvoelen in vele omgevingen’. Hiervoor zijn flexibiliteit, aanpassingsvermogen en jezelf zijn belangrijke speerpunten. Bas helpt dit te bereiken door verschillende coachings- en trainingstrajecten op maat aan te bieden. Daarnaast is hij gespecialieerd in organsatie-interventies om de communicatie tussen medewerkers te verbeteren en de neuzen zelfde kant op te krijgen. “Ik weet zeker dat we mooie dingen tegen zullen komen en dat je rijker aan het einde van de reis bent dan toen je er aan begon.” 

A&O Psycholoog NIP

Behandelingen:
Coaching, Loopbaan advies, Loopbaancoach, Talentmanagement, Verandermanagement
Specialisaties:
Bedrijfspsychologie, Burn-out, Stress, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling, Ziekteverzuim
Registraties:
NIP, Registerpsycholoog A&O
Talen:
Engels, Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Bas studeerde Natuurkunde en Psychologie aan de universiteit van Utrecht, en heeft sindsdien al meer dan 20 jaar ervaring als trainer, coach en organisatie-ontwikkelaar. In 1998 begon hij voor zichzelf als outplacement- en loopbaanconsultant. Inmiddels is hij Register Psycholoog NIP Arbeid en Organisatie en Coaching Supervisor. In 2009 begon hij zijn eigen praktijk Ubiquist, die zich richt op de ontwikkeling van organisaties en hun medewerkers. Bas vindt het belangrijk om verbinding te maken tussen zijn persoon, zijn kwaliteiten en vaardigheden, en wetenschappelijke kennis en methoden. Hieronder lees meer over het aanbod van Coach Doorn Ubiquist.

Visie & Kernbegrippen

Mensen werken het beste en zijn het gelukkigst als ze kunnen doen waar ze goed in zijn en waar hun hart ligt. Ubiquist biedt ondersteuning om ervoor te zorgen dat mensen een organisatie niet als knellend ervaren maar juist als steunend, en dat ze trots zijn op wat ze aan het doen zijn. Dat ze vanuit zichzelf gemotiveerd zijn en dat ze in hun kracht staan en op die manier een bijdrage leveren. Dit doet Bas op veel verschillende manieren. Kern van die manieren is hij mensen aan het denken zet, en van daaruit in beweging krijg. In zijn trainingen, coaching, supervisie en projecten vertaalt Bas altijd 4 kernbegrippen die voor hem belangrijk zijn:

autonomie

Autonomie

Dit is de ruimte en vrijheid om zelf beslissingen te nemen en daar verantwoordelijk voor te zijn. Hij gaat ervan uit dat alle mensen het vermogen hebben om hun leven vorm en inhoud te geven, om autonoom te zijn. Het probleem is vaak dat we onszelf niet toestaan om autonoom te zijn, terwijl we de vaardigheden wel bezitten om dit te kunnen zijn. Bas richt zich dus op het wegnemen van de drempels die autonomie in de weg staan.

Bewegen

Je moet zonder oordeel kunnen bewegen, denken, en creatief kunnen zijn om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen. Gun jezelf die ruimte om te bewegen, en laat het ‘vast-denken’ los. “Problemen lijken ineens veel kleiner en makkelijker op te lossen. Of ze bestaan gewoonweg niet meer. Ieder mens heeft deze ruimte nodig. Zowel fysiek, psychologisch als spiritueel is bewegen essentieel voor ons welzijn.”

Zelf

Verandering en groei bij mensen is altijd een ontwikkelingsproces. Welke hulp we ook krijgen (en iedereen heeft soms steun nodig), uiteindelijk leven wij ons leven zelf. “Mijn rol is die van coach of raadsman, van verzorger of fan, van trapleuning of nordic wandelstok. Je kunt tijdelijk op me leunen, bij me te rade te gaan of een schop onder de kont van me krijgen. Om in beweging te komen en te blijven, geestelijk en lichamelijk. En om te ervaren dat je het zelf doet, en zelfstandig.”

Ontdekken

Een ontwikkelingsproces is nooit helemaal te voorspellen, daarvoor is een mens te complex en uniek. De reis, het onderzoek en de ontdekkingen zijn de essentie, antwoorden en aankomst slechts voorbijgaande gebeurtenissen.

Trainingen binnen organisaties

Duurzame trainingen van Ubiquist zijn trainingen die een blijvend effect hebben binnen uw organisatie, zowel op operationeel en financieel gebied, als op de organisatiecultuur en de onderlinge verbondenheid. De kern van de trainingen is in een veilige omgeving basisvaardigheden aanleren die van belang zijn binnen het werkgebied. Ze worden daarom afgestemd op de organisatie als het gaat om inhoud en niveau en op de deelnemers wat betreft vorm, oefeningen en leermogelijkheden. Een kleine greep uit het grote aanbod van trainingen:

arbeidspsycholoog coach re-integratie

  • Adviesvaardigheden
  • Communicatie
  • Conflicthantering
  • Leidinggeven en coachen
  • Talentmanagement
  • Voorkomen psychisch verzuim

Persoonlijke Coaching

Met behulp van persoonlijke coaching helpt Bas je verder met je ontwikkeling. Sta je bijvoorbeeld voor belangrijke keuzes en wil je een sparringpartner hebben om heldere beslissingen te nemen?
Merk je dat je teveel energie kwijt raakt in je werk en wil je een burn-out voorkomen? Of wil je eens met iemand van buiten op een rij te zetten wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je daar het beste vorm aan kunt geven? Bas helpt samen met jou oplossingen te vinden voor lastige situaties, je autononie te versterken en je probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Dit kan zowel via gesprekken of online: via e-mail en andere communicatiemiddelen zoals Skype. 

Supervisie voor Professionals

Wil je jezelf verder ontwikkelen als coach, trainer of consultant? Wanneer je als professional met mensen werkt is het prettig soms zelf ook supervisie te krijgen van iemand die objectief naar jouw kwaliteiten en valkuilen kijkt. Die je inzicht geeft in je uitgangspunten en aanpak, in je werkwijze en de effecten daarvan, en in je ontwikkelpunten, waardoor je meer diepgang kunt krijgen in je gesprekken met clienten. Daarnaast kan een supervisor advies geven bij ethische dilemma’s of bij overdracht en tegenoverdracht. “Supervisie is in mijn ogen een relationeel proces: de relatie tussen supervisor en professional en het reflecteren op wat zich binnen die relatie afspeelt bepaalt de waarde van de supervisie.”

Tarieven

Training

Ubiquist hanteert een tarief van € 600,- per dagdeel, zowel voor ontwikkeling, uitvoering als begeleiding. Dit tarief is exclusief BTW, reis- en verblijfskosten. Kosten voor de huur van ruimtes en apparatuur, catering- en arrangementskosten en de inhuur van acteurs worden op kostprijsbasis doorberekend.

Coaching
Kennismakingsgesprek (30 – 45 minuten) gratis en vrijblijvend
Intake (gesprek 2 uur, incl. intake-verslag) € 350,-
Enkel gesprek (duur 1,5 – 2 uur) € 250,-
Serie van 5 gesprekken € 1100,-
Email en telefonisch contact inbegrepen (Fair-use policy)
Extra diensten in overleg
Supervisie
Individueel 2-3 pers, prijs pp.
Per uur € 100.- € 60.-
Per gesprek (duur 1,5 – 2 uur) € 150,- € 90.-
Serie van 10 gesprekken (20 uur) € 1425,- € 850.-

 

Adres

Neem contact op met Bas van Ommeren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl