Rudy de Vries

Rudy de Vries

Psychologen Team Groningen

“Iedere reis begint met een eerste stap”

Over Rudy de Vries

Psycholoog Drs. Rudy de Vries maakt deel uit van het Psychologen Team Groningen (PTG). Het PTG is een groepspraktijk van zelfstandig gevestigde psychologen, die ervaring hebben op het gebied van de eerstelijnspsychologie, de Basis-GGZ, personal coaching (werk & privé) en werkgerelateerd problematiek. Rudy is zeer geinteresseerd in de mens, zijn acties en motieven. Vooral de sociale psychologie trekt hem aan want een mens staat nooit alleen, maar is altijd in interactie met anderen. “Interactie tussen mensen staat centraal in ons leven. Maar jij bent zelf verantwoordelijk voor de vormgeving van je leven, je gedrag, je gevoelens, je gedachten, je geluk. Ik zie het als mijn opdracht jou te begeleiden in het realiseren van jouw doelen. Het geeft ook mij veel voldoening als dat lukt.”

Psycholoog NIP registratie

Behandelingen:
Coaching, Cognitieve gedragstherapie, Loopbaan advies, Loopbaancoach, Relatietherapie
Specialisaties:
Angst, Burn-out, Relatieproblemen, Stress, Werkgerelateerde problematiek
Registraties:
NIP, Registerpsycholoog A&O
Talen:
Duits, Engels, Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Het Psychologen Team Groningen heeft als doel om op een effectieve en efficiënte manier psychologische hulp te bieden. Hij werkt hier samen met collega Johan. Het uitgangspunt bij PTG is dat de veranderingen die de cliënt graag zou willen, binnen een redelijke termijn en op een deskundige manier vorm krijgt. Rudy staat hierin naast zijn cliënt en begeleidt de cliënt naar het door hem/haar gewenste doel. Hij is rationeel en resultaatgericht, en vindt openheid belangrijk voor geluk. Hij kan zich dan ook vinden in het motto ‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. Een belangrijke voorwaarde voor succes is het opbouwen van een goede therapeutische relatie.

Per 1 januari 2017 beschikt PTG over het kwaliteitsstatuut GGZ.

Persoonlijk

Rudy omschrijft zichzelf als een generalist. Hij houdt van buiten zijn, de natuur en van lezen. Elk jaar geniet hij van een korte skivakantie en in de zomer zoekt hij fossielen. Rudy is dan ook voorzitter van de geologische vereniging Het Kristal in Groningen. En hij is fan van o.a. Rowen Hezze, Raccoon en Johnny Cash – The American Recordings.

Specialisaties

Rudy is eerstelijns psycholoog die zich richt op milde psychische klachten, werkgerelateerde problematiek, burn-out, stress, arbeidsconflicten, en paniekstoornissen. Daarnaast is hij trainer, mediator, management consultant, en studie- & beroepskeuze adviseur. Ook heeft hij ervaring in op terrein van Mens & Organisatie in branches als MKB, zorg en overheid. Hij behandelt middels de cognitieve gedragstherapie en geeft relatietherapie bij relatieproblemen.

Tarief & Vergoeding

Tarief per sessie van 45 minuten begdraagt € 90,00. Voor cliënten die studeren of mensen op bijstandsniveau bedraagt dit € 75,00.

Therapie PTG wordt vergoed vanuit de basisverzekering. PTG heeft geen contracten met zorgverzekeraars, wat betekent dat de zorg voor 70% – 100% wordt vergoed door de verzekeraar. Wanneer je een restitutiepolis hebt, dan wordt de zorg volledig vergoed. Raadpleeg de zorgverzekeraar voor meer informatie.

Behandeling Bedrag (euro’s) Aantal sessies (excl. intake)
Kort €470 3-4
Middel €800 5-9
Intensief €1260 10-14
Chronisch €1160 12

Adres

Openingstijden

  • Maandag9.00 – 21.00
  • Dinsdag9.00 – 17.00
  • Woensdag9.00 – 21.00
  • Donderdag9.00 – 20.00
  • Vrijdag9.00 – 17.00
  • Zaterdag10.00 – 13.00
  • Zondag-

Neem contact op met Rudy de Vries

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl