Hanneke Francken

Hanneke Francken

Praktijk Hanneke Francken

“Surf op de golven van het leven”

Over Hanneke Francken

Hanneke Francken is psycholoog, coach en trainer in haar eigen praktijk nabij Heemstede. Door haar brede ervaring binnen de GGZ kun je met veel problemen en vragen bij haar terecht. Ze biedt kortdurende, oplossingsgerichte therapieën en coachingstrajecten bij psychische problemen, werkgerelateerde problemen (burn-out, stress, overspanning), relatie- en gezinsproblemen, en overgewicht, waarvoor ze leefstijl advies geeft. Ook is Hanneke gespecialiseerd in EMDR. Dit is een kortdurende therapie voor mensen met traumatische of nare ervaringen, angst en verslavingsproblematiek. Haar behandelingen zijn altijd op maat, ze kijkt wat het beste bij je past. “Het leven is als golven op zee. Je kunt de golven niet bedwingen maar je kunt wel leren surfen.”RBCZ LVPW SKJ

Behandelingen:
ACT Therapie, Coaching, Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Mindfulness, Relatietherapie, Schematherapie
Specialisaties:
Angst, Burn-out, Depressie, Eetproblemen, Paniek, PTSS, Relatieproblemen, Rouw & Verlies, Stress, Trauma, Vermoeidheid, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling
Registraties:
LVPW, RBCZ, SKJ
Talen:
Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Hanneke studeerde psychologie aan de VU. Na haar studie is zij gaan werken bij psychologen praktijk Swarte. Daar behandelde zij mensen met zeer uiteenlopende klachten en gaf ze assertiviteitstrainingen. Ook werkte zij bij het obesitascentrum Ra-medical waar cliënten met morbide obesitas worden behandeld. Vervolgens is zij gaan werken als gezinscoach en gaf zij ‘Triple P’ trainingen. ‘Triple P’ staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het leert ouders hun kinderen positief op te voeden en een positieve band met hen op te bouwen. Dit versterkt de communicatieve en sociale vaardigheden van kinderen, hun autonomie en zelfredzaamheid, en oplossingsvaardigheden. In 2010 startte Hanneke haar eigen praktijk Hanneke Francken in Vogelenzang, nabij Heemstede. “Werken als psycholoog geeft mij een voldaan gevoel. Iedereen heeft wel eens een moeilijke periode in zijn leven, het is dan fijn om iemand weer de touwtjes in handen te geven zodat hij weer door kan met zijn leven.”

Specialisaties & Behandelingen

 • Spanning- en stressklachten: burnout, overspanning, depressieve gevoelens, onrust, piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen
   • Angstklachten: angsten, paniek, fobieën
   • Zelfbeeld, eigen waarde, gevoelens van onzekerheid, laag zelfbeeld, minderwaardigheid, levensfase-problematiek
   • Trauma verwerking: blijvende negatieve gevoelens, flashbacks, nachtmerries ten gevolge van een ingrijpende of traumatische gebeurtenis, pest- of verlieservaring. Traumatische- of angstervaringen worden opgeslagen in het emotionele deel van de hersenen, waardoor mensen er last van hebben in het dagelijkse leven. Met behulp van EMDR-therapie worden deze ervaringen verplaatst naar het rationele deel van de hersenen, waardoor het mensen vandaag de dag geen parten meer speelt. De werking van deze therapie is wetenschappelijk aangetoond met MRI-scans.
   • Rouw- en verliesverwerking
   • Relationele problemen: tussen partners, tussen ouder en kind
   • Diverse psychische klachten als depressieve gevoelens, conflicten, eetproblemen, uitstelgedrag, opvoedproblemen, loyaliteitsproblemen
Behandelingen

Hanneke is gespecialiseerd in de volgende behandelingen: EMDR, schematherapie, cognitieve gedragstherapie, coaching, relatietherapie, mindfullness, oplossingsgerichte therapie, contextueel werken en Acceptance and Commitment therapie.

Aanmelden & Werkwijze

Heb je een hulpvraag? Je kunt jezelf op eigen initiatief, dus zonder verwijzing van een huisarts, aanmelden, via telefoon of onderstaand contactformulier. Wanneer je de voicemail inspreekt belt Hanneke zo spoedig mogelijk terug. Vaak vindt binnen 2 weken dan het eerste gesprek plaats.

Het intakegesprek staat in het teken van onderzoek. Jouw klachten, levensomstandigheden en wensen worden in kaart gebracht. Aan het einde van dit eerste gesprek krijg je één of meerdere vragenlijsten aangeboden om een zo goed mogelijke analyse van jouw klacht te maken.

Er wordt gebruik gemaakt van Cotan goedgekeurde tests. In het volgende gesprek worden alle bevindingen met je besproken en wordt een voorstel gedaan voor een behandeling die het beste bij je past.

Denk niet te lang ‘ik moet er alleen uitkomen’ of  ‘het moet eerst erger worden’. Samen kom je verder. Hanneke biedt een helpende hand bij het bewust worden van jouw kwaliteiten en talenten die je nodig hebt om weer verder te kunnen.

Tarief & Vergoeding

Voor een gesprek van 50 minuten betaal je € 95,-. Voor relatietherapie is dit € 115,-.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden de behandelingen door alle zorgverzekeraars die genoemd worden op de site: www.lvpw.nl/voor-clienten/zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Hanneke is namelijk geregistreerd lid van de beroepsverenigingen LVPW en RBCZ. Je betaalt GEEN eigen risico.  

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ze nog een andere cliënt inplannen. Anders is ze genoodzaakt het in rekening brengen.

Adres

 • Praktijk Hanneke Francken
 • Gravin Adahof 8
 • 2114 DW Vogelenzang
 • 06-380 89 867

Openingstijden

 • Maandag-
 • Dinsdag-
 • Woensdag9.00 - 17.00
 • Donderdag9.00 - 17.00
 • Vrijdag9.00 - 17.00
 • Zaterdag-
 • Zondag-

Neem contact op met Hanneke Francken

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl