Maudy Guldenaar

Maudy Guldenaar

VidaSense

“...omdat ‘t gaat om mensen”

Over Maudy Guldenaar

Maudy Guldenaar is psychologe NIP bij psychologenpraktijk VidaSense in Helmond en Eindhoven. Door de huiselijke sfeer en laagdrempeligheid bij VidaSense, voelen cliënten zich hier snel op hun gemak. Maudy biedt hulp aan kinderen, jeugdigen en volwassenen met uiteenlopende klachten. Ze is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van angst, burn-out, stress, fobieen, dwang, problemen met rouw en verlies, slaapproblemen, faalangst, en het verbeteren van het zelfbeeld. Je kunt echter altijd met meer klachten terecht, zowel in Helmond als Eindhoven. “Tijdens de begeleiding heb ik de afgelopen jaren diverse groeiprocessen van cliënten in alle leeftijden mogen ervaren, welke mij vaak hebben verwonderd en respect voor de cliënten hebben afgedwongen, op het gekregen resultaat waar we samen naar toe hebben gewerkt.”

Psycholoog NIP registratie

Behandelingen:
ACT Therapie, Cognitieve gedragstherapie, NLP
Specialisaties:
Angst, Burn-out, Depressie, Rouw & Verlies, Slaapproblemen, Stress, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling, Zingeving & Levensvragen
Registraties:
NIP
Talen:
Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Psychologenpraktijk VidaSense streeft ernaar bij iedere cliënt een positief onuitwisbare indruk achter te laten. Deze indruk wordt gecreëerd omdat men zich er thuis voelt en zichzelf mag zijn. Al na een eerste bezoek ervaren zij dat de therapeutische vorm gewoon is, en niet eng. VidaSense bereikt door haar lage toetredingsdrempel een brede doelgroep met ieder hun persoonlijke problematiek. Aan de hand van gerichte communicatie en het aanreiken van persoonsgebonden tools, wordt het antwoord dat in de cliënt zelf ligt, losgemaakt. Bij VidaSense werkt Maudy graag samen met elke cliënt aan een leven met meer kleur, richting, energie en vooral een betere kwaliteit. Je kunt zowel in Eindhoven als in Helmond bij haar terecht. “Ik zie het als mijn taak om obstakels en belemmerende gedachtes voor groei weg te nemen. Dat kan alleen door als hulpverlener de cliënt uit te dagen om de obstakels te ontdekken of zichtbaar te maken, en vervolgens hanteerbaar en ze te minimaliseren. Ik help hen graag de eigen gereedschapskist meer zichtbaar te maken en waar gewenst aan te vullen.”

Praktijkfoto's

Persoonlijk

Vanaf haar tienertijd werd Maudy al geboeid door de mens, met zijn gevoelens, drijfveren, karaktertrekken en gedragingen. En eveneens werd ze als kind al blij van het blij maken van andere mensen, door hen ruimte te geven om zichzelf te zijn. Ze studeerde Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, en volgde daarna met veel plezier de opleidingen cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy (ACT) en neuro-linguïstisch programmeren (NLP). Binnen haar vak ervaart ze de mogelijkheid om met mensen te ontdekken wat hen drijft, wie zij ten diepste zijn en waar hun krachten liggen.

Specialisaties & Behandelingen

Angst,  Fobie, Dwang, Burn-out, Stress, Depressie, Rouw en verlies, Slaapproblemen, Weerbaarheid, Zingeving, Psychosomatische klachten, Aanpassingsproblemen, Faalangst, Lichamelijke klachten, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld, Hyperventilatie, Cognitieve gedragstherapie, Acceptance and commitment therapy (ACT) , Neurolinguïstisch programmeren (NLP).

Aanmelden & Werkwijze

Aanmelden kan zonder verwijsbrief via onderstaand contactformulier of via de telefoon. Maudy werkt zowel in Helmond als in Eindhoven. Mocht zij niet meteen bereikbaar zijn, laat dan even een boodschap achter bij de telefoniste van de praktijk. Zij belt je dan zo spoedig mogelijk terug. Maudy werkt samen met een aantal gespecialiseerde therapeuten in een multidisciplinair team, zodat ze je altijd de best mogelijke zorg kunnen bieden. Of het nu gaat om een orthopedagoog, psycholoog of hypnotherapeut, zij bezitten de ervaring en de onderbouwde achtergrond om de juiste psychologische hulpverlening te bieden.

Maudy’s grote drijfveer is om mensen weer te helpen met functioneren op een manier die hen bevrediging en voldoening geeft, en om hen weer plezier te geven in het leven. Ze zet zich volledig in om haar werkwijze aan te laten sluiten op de behoefte van de cliënt en zijn/haar kwaliteiten. Geen mens is hetzelfde of hebben dezelfde beleving van een hulpvraag. Maudy staat voor maatwerk: samen met de cliënt kijkt ze welke aanpak het beste aansluit. Geen behandeling is hetzelfde. Maudy past de principes toe uit de cliëntgerichte (experiëntiële) lichaamsgerichte, oplossingsgerichte en cognitief gedragstherapeutische benadering of volgens de ACT methode. Dit hangt af van de hulpvraag, de behoefte en mogelijkheden van de cliënt, en wordt altijd samen overlegd. Aan het einde van de eerste sessies worden doelstellingen geformuleerd, en een indicatie gegeven van hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om die te bereiken. “Ik vind het belangrijk om uit verschillende bronnen te kunnen putten om cliënten te helpen. Daarnaast vind ik het waardevol en gewoon ontzettend leuk om mijn vakkennis op peil te houden. Het is prachtig om te zien hoe in mensen zelf de oplossingen c.q. antwoorden liggen om psychologische problemen de baas te worden, ze hiervan bewust te maken en de mensen te leren hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. Deze mogelijkheden hebben het alleen nog nodig om gezien, gestimuleerd en (be)geleid te worden.”

Privacy & Beroepscode

Bij VidaSense is je privacy altijd gewaarborgd, psychologen hebben een beroepsgeheim. Dit betekent dat je verzekerd bent van het feit dat je persoonlijke informatie niet gedeeld wordt. Maudy vraagt altijd eerst schriftelijk toestemming aan je voor overleg met huisartsen, bedrijfsartsen of directe familie. Wel kan er overlegd worden met het team, en houdt Maudy zich aan de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, zoals elke zorginstelling in Nederland verplicht is. VidaSense houdt daarnaast vast aan beroepsethiek van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Nederlandse vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH). Dit geldt voor de gesprekken tijdens de sessies, maar uiteraard ook voor de communicatie per telefoon of e-mail.

Tarief & Duur

Voor een gesprek neemt Maudy 60 minuten, en betaal je €97,50. Hoe vaak je gaat komen is afhankelijk van je hulpvraag en je persoonlijke behoefte. In eerste instantie kom je tweewekelijkse of driewekelijks terug. De therapie bestaat doorgaans uit 5 tot 10 sessies. Ben je verhinderd voor een afspraak, laat het dan 48 uur / 2 werkdagen van tevoren weten.

Vergoedingen

Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Hierdoor is Maudy niet verplicht om privacy gevoelige gegevens met de zorgverzekeraar te delen. In haar behandelingen maakt ze zowel gebruik van de zogeheten ‘reguliere’ methoden (cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie, cliëntgerichte therapie) als ‘alternatieve’ methoden (neuro-linguïstisch programmeren oftewel NLP, elementen uit de psychosynthese). Omdat Maudy binnenkort officieel is aangesloten bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, worden de sessies op basis van alternatieve methoden bij een aanvullende zorgpolis (gedeeltelijk) vergoed door een aantal zorgverzekeraars.  Sessies op basis van reguliere methoden komen niet in aanmerking voor vergoeding als ‘alternatieve geneeswijzen’. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar over de exacte vergoeding.

Adres

Openingstijden

  • Maandag-
  • Dinsdag9.00 - 19.30
  • Woensdag-
  • Donderdag-
  • Vrijdag-
  • Zaterdag-
  • Zondag-

Neem contact op met Maudy Guldenaar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl