Arend Wissink

Arend Wissink

Praktijk voor Psychologie Mens & Functie

“Een gezonde geest, een passende werkomgeving”

Over Arend Wissink

Wanneer je tegen problemen aanloopt biedt psycholoog Arend Wissink de aandacht en de tijd die je echt nodig hebt, om rustig je eigen oplossing te vinden. Vanuit zijn praktijk voor psychologie ‘Mens & Functie’ in Hengelo helpt hij je tegenslagen of lastige situaties draaglijker te maken, te relativeren en de toekomst positiever in te zien. In de praktijknaam heeft de Mens als centrale thema’s angst, depressie en verslaving. De naam Functie staat voor de relatie tussen mens en werk. Wanneer dit uit balans is kun je last krijgen van stress, overspannenheid of burn-out. Ook hierbij biedt Arend hulp, of geeft advies bij loopbaan- en studiekeuze. “Een psycholoog biedt je begeleiding en meer dan dat, want een behandeltraject van een therapeut die jou centraal stelt, doet iets met je. Je laat het verleden langzaam los en gaat je beter voelen.”

Behandelingen:
Coaching, EMDR, Loopbaan advies, Loopbaancoach
Specialisaties:
Angst, Bedrijfspsychologie, Burn-out, Depressie, Paniek, Rouw & Verlies, Sport, Stress, Verslaving, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling, Ziekteverzuim, Zingeving & Levensvragen
Registraties:
NFG, NIP, RBCZ
Talen:
Engels, Frans, Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Al tijdens de pubertijd bleek Arend erg geïnteresseerd te zijn in de menselijke beweegredenen voor gedrag. Geregeld bleek hij ook toen al in staat oprecht te luisteren naar iemand, zonder vanuit z’n eigen oordeel de oplossing aan te bieden, maar dit vanuit het perspectief van de ander te doen. Meestal hielp zijn interventie. In eerste instantie studeerde Arend Arbeid & Organisatie psychologie, maar hij volgde later toch zijn hart. Het roer werd omgegooid en hij ging doen wat hij echt wilde: mensen helpen om weer de juiste weg te vinden. Hij volgde daarom nog diverse opleidingen, waaronder die voor Rationeel Emotieve Therapeut en EMDR therapeut. Vervolgens werkte Arend in de Jeugdzorg Plus. Hier leerde hij omgaan met jongeren met complexe problematiek, waarbij angst en depressie vaak voorkomt. Ook heeft hij veel ervaring in de verslavingszorg. Hier bleek dat motivatie en de relatie met het algemene (mis)functioneren van de mens, vaak vóór de verslaving komt. In zijn eigen praktijk in Hengelo Mens en Functie kan hij de beste zorg op maat bieden, doordat hij niet gebonden is aan keuzes van buitenaf. Hij kan dátgene bieden, wat de cliënt echt verder helpt. “Mijn cliënten koppelen mij terug dat zij hier wel bij varen! Ook vind ik een warme, begrip- en respectvolle relatie met de cliënt noodzakelijk voor goede hulp.”

Specialisaties & Behandelingen

 • Geestelijke zorg:  Depressie, angsten, verslaving, rouwverwerking, zingevingstherapie
 • Rationeel Emotieve Therapie: dwingende gedachten losweken, die een negatief beslag hebben op de emoties. Hierdoor minder angst of depressie en betere kijk op de toekomst
 • EMDR: angsten en soberheid hebben soms een heftige oorzaak (traumatische ervaringen) of een opeenhoping van negatieve ervaringen. Deze emoties kunnen ‘vastzitten’ en niet voor het verstand en voor verwerking toegankelijk zijn. EMDR is een snelle en effectieve werkwijze om de angst of soberheid sterk te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.
 • Verslaving: belangrijk is de veroorzaker van de verslaving. Vaak is er een direct verband met een situatie, de opvoeding of een voorval. Het allerbelangrijkste is de acceptatie van mij als behandelaar dat de verslaving is zoals ze is en hier niet veroordelend in te staan. Verder de cliënt motiveren om stappen te nemen (via motiverende gespreksvoering).
 • Anders: loopbaan/studiekeuze advies, burn-out, sportpsychologie

Aanmelden & Werkwijze

Aanmelden kan zonder verwijzing van de huisarts via onderstaand contactformulier of door even te bellen. Er wordt dan zo snel mogelijk een eerste kennismakingsgesprek ingepland. Dit is gratis en vrijblijvend. Bij de tweede sessie wordt het behandelplan besproken, en wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid sessies. Dit hangt af van de klachten en de doelen die je wilt bereiken.
Aan het begin en eind kunnen er vragenlijsten worden afgenomen zodat de voortgang goed kan worden bijgehouden.

Tarief & Duur

Geestelijke zorg / therapie gesprek: 85 Euro (incl. BTW)
Andere begeleiding en behandeling: 60 Euro (incl. BTW)

Hoeveel sessies er worden ingepland hangt af van de klachten en hulpvraag. Bij EMDR vinden meestal minimaal 3 sessies plaats, en wat meer bij complexere problematiek. Bij RET is dit meestal 6 sessies. Soms is een combinatie van RET en EMDR wenselijk. Het aantal sessies wordt altijd in overleg ingepland.

Vergoedingen

De zorg die door Arend wordt geboden valt onder de Alternatieve Hulpverlening. Dit houdt in dat cliënten die extra verzekerd zijn in veel gevallen hun zorg kunnen declareren bij hun zorgverzekeraar, en hiervoor tot een maximaal bedrag 60% – 80% terugkrijgen. Er wordt geen eigen risico ‘geconsumeerd’. Informeer altijd even bij je verzekering zodat je weet waar je aan toe bent.

Adres

 • Praktijk voor Psychologie Mens & Functie
 • Woolderesweg 38
 • 7555 LA Hengelo
 • 06-57683572

Openingstijden

 • Maandag9.00 - 17.00 en 20.00 - 22.00
 • Dinsdag20.00 - 22.00
 • Woensdag20.00 - 22.00
 • Donderdagop aanvraag
 • Vrijdag-
 • Zaterdag9.00 - 12.00
 • Zondag-

Neem contact op met Arend Wissink

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl