Sjoukje Okma

Sjoukje Okma

Hilversum Psycholoog

“Lichaam en geest zijn één”

Over Sjoukje Okma

Sjoukje Okma is cognitief gedragstherapeut en psycholoog arbeid en gezondheid NIP in haar eigen praktijk in Hilversum. Ze biedt op een laagdrempelige manier hulp bij vragen over onder andere angst, stress, burn-out, onverklaarbare lichamelijke klachten, chronische pijn, somberheid, trauma, werkgerelateerde problematiek, rouw en zelfbeeld. Ze past haar behandeling aan op wat je nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mindfulness, ACT of EMDR. Daarnaast werkt Sjoukje samen met een aantal professionals in Hilversum op het gebied van relatietherapie, mediation, hypnotherapie, kind en jeugd, en voeding.  “Het mooiste van dit vak vind ik met mensen te kunnen werken aan bewustwording en het opnieuw zien van mogelijkheden.VGCT NFG NIP

Behandelingen:
ACT Therapie, Bedrijfspsycholoog, Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Lichaamsgerichte therapie, Mindfulness, Schematherapie
Specialisaties:
Angst, Bedrijfspsychologie, Burn-out, Depressie, Lichamelijke klachten, Paniek, Psychosomatische klachten, PTSS, Rouw & Verlies, Slaapproblemen, Somatoforme stoornissen, Stress, Trauma, Vermoeidheid, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling, Zingeving & Levensvragen
Registraties:
NFG, Registerpsycholoog A&O, VGCT
Talen:
Nederlands
Neem contact op

Praktijk

Sjoukje was als kind al geïnteresseerd in de verschillen tussen mensen. Ook had ze veel interesse in het lichaam, en lichamelijke klachten waarbij psychische factoren een duidelijke rol spelen (psychosomatiek). Ze ziet het hoofd (de psyche) en het lichaam (soma) dan ook als één. Sjoukje studeerde af in de klinische en ontwikkelingspsychologie.  Tijdens haar studie heeft ze al veel in de psychische zorg gewerkt. Om verschillende redenen besloot ze daarna echter eerst een andere werkkring te zoeken. Zo heeft ze in de ICT, Sales, en in de Werving en Selectie gewerkt. Meer dan 10 jaar geleden zocht ze het vak van psycholoog weer op. Dit bood haar de uitdaging en affiniteit in werk die ze nodig heeft. Ze deed onder andere werkervaring op via SpecialistenNet (Arbeid en Gezondheid), een revalidatiecentrum en Arkin Basis GGz, waar ze nog drie dagen per week werkzaam is. Daarnaast startte Sjoukje haar eigen praktijk Hilversum Psycholoog zodat ze mensen op een laagdrempelige en snelle wijze hulp kan bieden. “Ik vind het een mooi vak omdat ik wat kan betekenen door mensen verder te helpen en mezelf hiernaast continue vakinhoudelijk kan blijven ontwikkelen.”

Praktijkfoto's

Specialisaties & Behandelingen

 • Burnout, overspanning, stressklachten, moeite met slapen of ontspannen
 • Omgang met (onverklaarde) lichamelijke klachten en chronische pijn
 • Angstklachten, piekeren, paniekgevoelens, het vermijden van mensen of situaties, fobieën, behoefte aan controle
 • Stemmingsklachten
 • Verwerking van traumatische gebeurtenissen
 • Zelfbeeld en zelfontwikkeling
 • Werkgerelateerde problematiek
Behandelingen
 • Cognitieve Gedragstherapie
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Schematherapie
 • EMDR (Eye Movement Desenstization and Reprocessing)
 • Mindfulness

Aanmelden & Werkwijze

Je kunt via onderstaand formulier direct contact opnemen. Na de aanmelding wordt binnen twee dagen contact opgenomen. Telefonisch worden kort de klachten doorgenomen en kan een intakegesprek worden gepland. In het intakegesprek vindt een eerste kennismaking plaats, een inventarisatie van de klachten en een concretisering van de hulpvraag. In overleg wordt vervolgens een behandeling- of coachingstraject gestart. Bij werkgeverstrajecten is het mogelijk de werkgever te betrekken bij het verdere verloop van het traject.

Tarief & Duur

De kosten voor een traject bedragen € 90 (BTW vrij) voor een consult van 60 minuten. De kosten voor werkgevers zijn afwijkend.

Sessies duren een uur tot anderhalf uur. Voorbereidingstijd is inbegrepen in het uurtarief. Een kennismakingsgesprek duurt een half uur tot een uur. Als je, of jullie, na deze kennismaking besluit(en) niet verder te gaan in het traject, wordt dit gesprek niet in rekening gebracht. Een belangrijke reden hiervoor is dat Sjoukje ‘’een goede klik’’ een essentiële voorwaarde vindt voor het succes van de behandeling. Bel bij verhindering minimaal 24 uur van te voren een afspraak af zodat de sessie niet tegen het gebruikelijke tarief in rekening wordt gebracht!

In de meeste gevallen is er na 5 à 10 sessies (behandelingen) een beter inzicht in de oorzaak van je klachten en heb je de weg gevonden naar daadwerkelijke verandering of verbetering. Jij bepaalt zelf hoeveel sessies je wilt volgen en ook hoe vaak.

Vergoedingen

Sjoukje is lid van de beroepsvereniging NFG, vakgroep VPMW en geregistreerd bij koepelorganisatie RBCZ. Meerdere verzekeringen vergoeden deels de kosten als je aanvullend verzekerd bent. Het valt dan onder alternatieve geneeswijzen, psychosociale zorg. Kijk op de site van NFG of en hoeveel jouw verzekeraar vergoedt.

Adres

Openingstijden

 • Maandag-
 • Dinsdag9.00 - 18.00
 • Woensdag-
 • Donderdag9.00 - 18.00
 • Vrijdag-
 • Zaterdag-
 • Zondag-

Neem contact op met Sjoukje Okma

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl