Simon van Driel

Simon van Driel

Satori-Do

“De oplossing ligt in samenwerking”

Over Simon van Driel

Life coach en professioneel trainer Simon van Driel begeleidt mensen en bedrijven bij het optimaliseren van hun eigen welzijn of die van hun medewerkers. Vanuit zijn coaching- en trainingsbureau ‘Satori-Do’ in Rotterdam biedt hij zakelijke en individuele trainingen voor meer kracht, balans, en persoonlijke groei. Hierbij kan sport worden ingezet om zowel mentale als fysieke kracht en ontspanning te bereiken. Bedrijven die hun medewerkers graag optimaal willen inzetten op hun kerntaken, kunnen bij hem terecht voor interactieve trainingen gericht op stressmanagement, verandermanagement, communicatie, ‘ontspannen werken’ en persoonlijk ontwikkeling. Wil je graag meer balans tussen lichaam en geest, beter in je vel zitten, een krachtiger uitstraling of meer succes? Simon biedt handvatten voor meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en daadkracht, en maakt je bewust van persoonlijke blokkades die dit in de weg staan. Sport ziet hij ook als een goede manier om kinderen sociale vaardigheden en weerbaarheid aan te leren. Technieken en principes uit de Japanse krijgskunsten vormen hiervoor de basis. “In alles wat ik doe begeleid ik mensen om de juiste balans te vinden tussen lichaam en geest. Mijn passie is om mensen en bedrijven de kracht te laten uitstralen die zij wensen.”

Coach Rotterdam

Behandelingen:
Coaching, Talentmanagement, Verandermanagement
Specialisaties:
Burn-out, Sociale vaardigheid, Sport, Stress, Weerbaarheid, Werkgerelateerde problematiek, Zelfbeeld & Zelfontwikkeling, Ziekteverzuim
Registraties:
NL Coach
Talen:
Nederlands
Neem contact op

Praktijk

In zijn voormalige werk als ICT-er leerde Simon luisteren, analyseren, doorvragen, uitleggen en adviseren. Na jarenlang naast zijn werk sporttrainingen te hebben gegeven en dit te hebben aangevuld met coachings opleidingen, heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt: Lifecoach en professioneel trainer. Sinds 2010 heeft hij zijn eigen coaching- en trainingsbureau ‘Satori-Do‘ in Rotterdam. De naam Satori komt van het Japanse ‘begrijpen’. Ook staat Satori-Do voor het ongewapende gevecht uit de krijgskunsten, waarbij discipline en zelfvertrouwen tot een kunstvorm zijn verheven. Om mensen mentaal en fysiek krachtiger te maken, gebruikt hij naast gespreksmethodes daarom ook sport. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn namelijk de basis voor meer kwaliteit van leven en succes, zowel zakelijk als privé. Dit doet hij volgens de waarden die in het woord Satori zitten:

 • Sensitief: bewustwording welk gevoel jou steunt;
 • Aandacht: weten waar je wel en niet aandacht aan wilt geven;
 • Trots: ontdekken hoe je vertrouwt op je eigenwaarde en deze uitstraalt;
 • Openheid: welk effect heeft jouw communicatie op de ander;
 • Richtinggevend: met welke stappen je jouw doelen gaat bereiken;
 • Inspiratie: wie een voorbeeld is voor zichzelf zal de ander kunnen inspireren.Mijn doel is om mensen te helpen zich te ontwikkelen binnen deze maatschappij. Door anders te denken gaan ze ook anders doen.

“Ik word gelukkig als mensen inzien dat ze meer uit het leven kunnen halen dat ze op dit moment doen. Als mensen geraakt worden door hun eigen succes en bereikte vrijheid om te doen waar zij gelukkig van worden. Belemmeringen worden kansen, gewoonte worden vervangen door ondersteunende overtuigingen en de omgeving merkt dat de mensen die ik begeleid groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Als gevolg hiervan wordt het beter naar zichzelf en anderen geluisterd voor verbeterde samenwerking in werk en privé.”

Persoonlijk

Clienten ervaren Simon als enthousiast, open, warm, belangstellend, en ondersteunend. Op authentieke en gepassioneerde wijze zet hij zijn kwaliteiten in en kan hij verbinden met het dagelijks leven. Hij denkt out of the box, heeft aanpassingsvermogen en lef om mensen en bedrijven te helpen hun doelen te bereiken en talenten optimaal te benutten.

Specialisaties & Werkwijze

 • Stressmanagement; Burn-out; Terugdringen ziekteverzuim; Verandermanagement; Communicatie; Persoonlijke ontwikkeling; Mindmaps; Sociale vaardigheidstraining voor kinderen; Weerbaarheid; Sport
 • Intuitief lesgeven, inspelen op de individuele deelnemers
 • Toegepaste flexibiliteit en aanpassingsvermogen
 • Intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen
 • Actief luisteren en objectief begeleiden
Stressmanagement

Simon weet hoe hij deelnemers op een interactieve wijze kan laten ervaren welke handvatten ze nodig hebben om ontspannen te kunnen werken. Ook heeft hij inzicht hoe de rust, de houding en het taalgebruik van mensen invloed heeft op het omgaan met stress. Verschillende technieken en handvatten gebruikt hij zelf dagelijks om zijn taken te managen.

Verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling

Omgaan met verandering kan een moeilijk en langdurig proces en gaat niet zonder bewustwording. Met behulp van mindmapping en brainstorming worden complexe situaties inzichtelijk gemaakt. Ook geeft hij advies bij werkprocessen en hoe je komt tot leiderschap, zelfvertrouwen en daadkracht (binnen een bedrijf).

Communicatie

Simon’s brede werkervaring leerde hem hoe verwachtingen, weerstanden, houding (fysiek en mentaal) en taalgebruik invloed hebben op communicatie. De overeenkomsten van vertrouwen en zeker weten in het dagelijkse leven met de Japanse krijgskunsten maakt inzichtelijk hoe keuzes maken ook effect heeft op de communicatie. “Met een leger goed functionerende medewerkers is de vrede snel in zicht en kan iedereen genieten. ” 

Aanmelden

Om je aan te melden heb je geen verwijsbrief nodig. Ook is er momenteel geen wachttijd. Aanmelden kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon. Laat even een bericht achter en Simon neemt zo snel mogelijk contact met je op. Gesprekken kunnen ook in de avonduren plaatsvinden in Rotterdam of voor bedrijven op locatie.

Tarief & Duur

Wil je eerst kennismaken? Geen probleem, het eerste gesprek is gratis. Voor elke sessie daarna betaal je €60,- per uur. Betaling gaat per 3 sessies. Gemiddeld genomen vinden er 7 sessies van ongeveer 1,5 uur plaats. Het aantal sessies is altijd in overleg, afhankelijk van je wensen en doelen.

Vergoedingen

Medewerkers kunnen de sessies als opleidingskosten bij hun werkgever indienen. Voor particulieren is er op dit moment nog geen contract met een verzekeraar, maar dit heeft als voordeel dat je privacy gewaarborg blijft bij de verzekeraar, er geen aanmeldbrief nodig is en je snel terecht kunt. Er wordt momenteel wel onderzocht of er mogelijkheden voor vergoeding voor particulieren. Informeer hiervoor bij Simon en ook bij je verzekeraar.

Adres

Openingstijden

 • Maandag8.00 - 20.00
 • Dinsdag8.00 - 20.00
 • Woensdag8.00 - 20.00
 • Donderdag8.00 - 20.00
 • Vrijdag8.00 - 20.00
 • Zaterdag-
 • Zondag-

Neem contact op met Simon van Driel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Psycholoog.nl